Sunday, March 20, 2011

Nädala nael

Pühapäeva puhul teen lühisissekande. Olles saabunud just traditsiooniliselt loodusvaatlus (juba sinilill ja nurmenukud vallutanud mäeseljandikud)-sportlik-ettevötmiselt nimega "peaasi et saaks värske öhu käes olla ", mis täna piirdus tehniliste andmete poolest vaid 500 körgusmeetri ja 5 tunniga (eelmine pühapäev 800 körgusmeetrit ja 8 h , seal hulgas järsakul asuva raisemiku ületamine, kus söna otseses möttes on veel nabani). Siis punaveini libistamise körvale tasub paar kirjalikku ülestäheldust sellest peaaegu möödunud nädalast teha.

Eellugu: nagu varasemalt juba öeldud, on saksakeelsetel inimestel probleem minu nii ees- ( ei suuda üldjuhul seda välja öelda, sest tähed R ja J on körvuti) ning perekonnanimega.
Möni kukub kohe üliusinalt seda nii tüüpilist eesti kaksikvokaalühendit (ÜÜ) ruttu (ja minuga eelnevalt kooskölastamata) kirjaveaks tembeldama.
Aga kuna ma ei anna alla, siis 95% juhtudel olen saavutanud ikka selle, et  nimi on ja jääb kahe ÜÜga.


See nädal töi siis uue vaatenurga (mis mulle endale kui ka kolleegidele suurt nalja ja meelelahutust pakkus) ja seetöttu esimeseks ja olulisemaks tuli.
Juhtum järgnev: tuleb tudengineiu ja uurib, kus vöiks instituudis asuda tuba number 2010.
Sekretär seletab laialt, et sellist asja ei ole üldse terves ülikoolis, neiu on eksinud. Ei, teatab tudeng, loengu pidaja kirjutas ju talle, et UKS number 2010. Ja siis löi aju-lambike sekretäril pölema.
Asi selles, et neidis otsis ühte minu kirjatükki (TÜÜR 2010), aga tema aju tembeldas selle ruumiks, ja siinsete kontoritubade ustel on ju numbrid. Seega, jah, tehniliselt tudeng öigel rajal, praktiliselt-> arenemisruumi jätkub! Mittesaksakeele valdajatele, die Tür = uks.



Minul aga nalja nabani :) 

No comments:

Post a Comment