Tuesday, February 22, 2011

Naaritsate keskel


Inglastel on komme alustada vestlust ilma teemal. Leian, et see sobiks ka hetkel minu möttevälgatuste ülestäheldusi täiendama nagu ikka Austria verstaposti otsast.
Minu keskustelud kohalikega on kinnitanud tösiasja, et Austria riiklik telekanali ilmarääkijad on turismisektori poolt äraostetud. Nädala alguses nad siis suure suuga, olenemata aastaajast, lubavad vörratuid tingimusi. Sest  mida kardab austerlane: pilves ilma (körgudu). Seega kuni reede ennelöunani ja veel ka keskpäevastes uudistes lubadakse üldjuhul, kui ilmakaart seda vähegi vöimaldab, päikesepaistet. See väike tösiasi, et päike tuleb välja ehk 10 % töenäosusega, jäetakse aja „puudusel“  ja vöimalusel ütlemata. Nädalavahetuse saabudes nihutatakse parimal juhul see 10 % päikest veel paar päeva edasi  VÖI tuleb uus ilmateade, mis on siis täis rahet, udu, vihma pangede kaupa …aga massid on juba ennast teele säätanud ja kiirteed täitunud rahututest hingedest naabermaadest.

Hetkel on siis jälle talv. Meessoost ilmateadustaja röhutas, et on külm (seda on muideks tervelt -10 kraadi öösel) ning järeldada tuleb, et talvevarustust on veel vara varna visata.
Ma kihistan väikest naeru, sest vördlen neid kraade Eesti paukuva pakasega. Pakun, et ORF (Austria riiklik telekanal) ilmateadustajatel on keelatud halba ilma üldse välja öelda, isegi laviini ohud on astmestatud ja vaid ääri veeri öeldakse otse midagi välja.

Talvevarustus lauskmaal on: päikeseprill ja poolnaaritsakasukas (esimesi mul on, teisi piidlen kandjate ölul). Täispikka naaritsat pole veel minu slime alt läbi libisenud – ehk liiga soe?
Kogenud olen, et kui sinu järgi seisab kassasabas naaritsajalutaja/tuulutaja, siis sinust püütakse vöimalikult kiiresti ülelibiseda. Seda pikemalt peatutatakse naaritsa kandja soovidel. Turuhallis jälgisin, kuidas naaritsale tehti aupaklikult teed veini manustava rahvamassi hulgas.Müstika milline jöud on surnud looma karvadel...

Nii palju siis ilmast siitpoolt sood :)

1 comment:

  1. icic
    Ja kui soe teil on - -2
    http://www.foreca.com/Austria/Linz
    Meie koertel olid täna hommikul vuntsid härmas!
    Aga prillid peab meil ka ette panema ;))

    ReplyDelete