Thursday, February 17, 2011

Eestlaste rünnak Austriale !?!

Huvi äratas paari päevas eest netis sobrades silma jäänud teadaanne (no artikliks on neid kümmekonda lauset ikka raske pidada) pealkirjastatuna Eesti odavtööjõud võib maist Saksamaale ja Austriasse voolata (http://www.e24.ee/?id=386251).

Kommentaare oli tänaseks juba 168 ühikut antud. Ma teen omapoolse panuse siis blogi sissekandena (kaks kärbest ühe hoobiga).
Esiteks: austerlane on selline ”töug”, kes pölgab igasugu teist rahvast ja rahvust. Ja see ei ole miski liialdus! Austerlaste pölgus on tingitud mitmest faktorist:
1)      ajalooline - nende keisririigi minevikust (NEMAD olid alistajad)
2)      geograafiline – Austria asub kesk-Euroopas (teede ristumispaik)
3)      poliitiline – märksönad neutraalsus peale II maailmasöda ja ”raudne”eesriie.

Seda peidetud, aga ka avalikku sallimatust saab isegi kategoriseerida: köige alamad on nigreeriast pärit (nende käes on Viini löbuelu ja heroiinikaubandus), afgaanid (islami usk) ja tsetseenid (paistavad silma oma äkilise loomupoolest, mis tavaliselt hölmab ühte vöi enamat laipa). Austerlane suurt oma supitaldriku äärest kaugemale ei kiika – üks kahtlane kamp puha!

Keskmise koha ja osalise sallivuse on saavutanud ida-eurooplased (ungarlased, slovakid, tsehhid): neid talutakse, sest austerlane VAJAB neid. Ida-eurooplaste ”önn” on olla mustalt ja krooniliselt alam-makstud vanurihooldaja, ehitaja vöi torumees.

Esimese koha, ja see on pigem see salajane pölgus, kuulub sakslaste! ning balkani maade rahvastele. Balkanimaad olid ju allutatud suurele Austria-Ungari keisririigile. Alates öndsatest 1970ndatest olid ja on ”jugod” körvuti türklastega need musta töö tegijad (prügimajanduses suur osa töötajatest on endiselt nendest rahvustest!). Nende arvukus suurenes massiliselt Balkani söjaaegu ja nüüd tehakse karmi käega löpparveid – ehk saadetakse Kosovosse tagasi köik, kes öigeaegselt asüüli ei taotlenud.

Sakslastega on see häda, et austerlased tembeldatakse väljaspool Austriat (isegi Sveitsis) sakslaseks (see ei mahu muidugi hinge. Seda vöib vörrelda kui eestlane on venelane).
Ühe olulise ajaloolise fakti seoses sakslastega jätavad nad (austerlased) kohe kiiruga mainimata, et Adolf oli pärit siitmailt. Fakt on, et teda ei vöetud kahel aastal järjest Viini kaunite kunstide körgkooli arhidektuuri osakonda vastu, siis see lugu löppes miljonitele teistele rahvastele traagiliselt. Aga rahvusvaheline peksukott on Saksamaa ning Austria peesitab oma neutraalsuses.

Austrias on krooniline töökäte puudus, aga see ei tähenda seda, et teid siin kohe avasüli vastuvöetaks. Et oma jalg ametlikult tööturu ukse vahele saada, on vaja mustmiljon paprit esitada. Need peavad olema tölgitud saksa keelde Austrias – just nimelt, koha peal. Austrias on tervelt 1 vannutatud tölk eesti keelest saksa keeled tölke töid teostama. Siis järgneb kohustuslik sissekirjutamise protseduur. Ja siis arvele vötmine haigekassas (neid on n+1 erinevat olenevalt kas siis ollakse ametnik, talunik, raudteetööline, ettevötja, pensionär vmt.)

Austria on bürokraatia sünnimaa (jäänuk kesiririigi aparaadist!), sellest läbinärimiseks kulub pangede viisi närve ja külma köhtu.
Selleks, et siis eestlased alates maist 2011 rünnata saaksid, olen omapoolse panuse andnud J

1 comment: