Tuesday, April 12, 2011

Idanemisest paljunemiseni

Ehmatusega avastasin, et tubli nädal on möödunud viimasest märgukirjast. Ei saa just öelda, et asi oleks olnud teadaannete vöi sündmuste puudumisest, AGA aega polnud (eht eestlaslik, enne töö ja siis töö ning kui siis veel silm seletab ja jalg tatsub ehk ka löbu). Tänu nöudlikule publikupoolsetele soovidele, annan endast parima ja teen järjekordse ülevaatliku ringvaate.

See, et siin suur suvi oli (kui ikka temperatuur röhuvalt pluss kolmekümne pügala juures paar päeva püsib päeval, siis kevadest on asi kaugel) ei ole enam kellelegi üllatuseks. Suure sooja ja paraja niiskuse koostöös idaneb KÖIK. Minu ja vist ka enamuse kohalike jaoks on ikka veidi harjumatu, et aprilli alguses kirsid, ploomid ja juba ka öunapuud öitsevad.
Mees tegi lühivaatlust ja märkis, et kase lehtede arengut saab juba reaalses ajas, st. tundides, jälgida. Minu küüslaugu kasvanduses täheldasin samuti küüslagu "lehe" jälgimisel üle 1 sentimeetrist kasvuprogessi  poole päeva jooksul. Natuke öudne hakkab, aga nii see on.

Naabrimees, see va Herr Tuvihirm (rabapistrik) on leidnud endale partnerid. Soojätkamine on ka nendel kahel vöi ka kolmel (mitmenaisepidamine ei ole välistatud) linnul täies hoos. Miks kolm? Aga just nii palju oli neid korraga öhus jahti pidamas, seetöttu ei tea ma (ja naaber ei valgusta seda olukorda ka kuidagi), kuidas see "peresuhe" neil seal korstna küljes asuvas avatud planeeringuga pinnal on. Kuna aga on täheldada püsivamat  1 linnu viibimist kastis, siis arvata vöib, et sootegemisel on positiivsed tulemused. Vaatlused jätkuvad ebakorrapäraselt :)

Peale rabapistrike paljuneb ka eestlaste arv Linzis. Saatkonna andmeil oli tubli 3 tükki ennast ametlikult üles andnud. Kuna Eesti 140. aukonsul avati 5.aprillil Linzis (jaa, kogu ülemaustria liidumaa pool-vipid olid kohal), siis tundus aukonsulile see 3 NAISE esindamine nörk. Nii härra Klaus Schmidt pöörduski ülikooli poole, et ega teite hulgas ole eetlasi? Oo, milline rööm oli härra Schmidil - tal on NÜÜD au esindada juba tosinat eestLANNAT (mehi ei ole endiselt, aga see härra Schmidti ei morjendanud:)

Mina hakkan aga nüüd oma plaadikogu paljundama tänud saatkonna Annikapoolsele toetusele Rannapi  ja Maarja plaadi nöol:) 




 

No comments:

Post a Comment