Monday, October 24, 2011

Paljasjalgsete ball.

Möödunud laupäeva öhtupimeduses tegin siis ennast poolpiduliselt pidulikuks ja suundusin pärismaallastest saatjaskonnaga kohaliku punase partei poolt korraldatud migrantide ballile nimega Integratisooniball. Austrias on ballide hooaeg jällegi ukse ees - see on omaette majandusharu (kostüümilaenutused, taksod, juuksurid, tantsukoolid, majutus, toitlustus, jook-söök jmt teenindusettevötted ja ettevötjad) elatub sellest kui veel lund maas nii palju ei ole, et suusatada saaks ning suvisest soojusest vaid mälestus alles jäänud.
Pidu nagu massüritus kunagi - kohalikud ja pärismaallased segamini, nahavärviskaala oli albiinost süsimustani, sulelised ja karvased sinna hulka, paar karku, ratastooli ning drag-queenid nagu kirsid magustoidul köike seda kaunistamas. Öhtudualettides ja frakkides austerlased olid vähemuses, rohkelt silmas Balkanimaade naissoo esindajate paljast ihu, mis laiavöömöötu litritest üleujutatud kleidikese erikohtadest välja vilkus, mustanahalistest mehehakatised kandsid pigem teksast ja tossu.
Muusika lärmas 3 saalis kahel korrusel. Kui lootsite aeglast valssi vöi tangot, siis pean petma ootusi: muusikud olid rohkem Balkanilt, diskosaal oli hip-hoplaste pärusmaa ning peasaalis sai tihti galinka ja sabatants hoo sisse. Enamus kohalikke istus aga suitsetajatele möeldud nurgataguses ja lobises tühjast tähjast, rüübates 4 eurist sampuse-mullijooki ikka öilsa eesmärgi nimel (punase partei toetuseks). Mina leidsin, et Kuuba sektsioon on minu rahakoti sümpaatia igati ärateeninud ja nii ma siis toetasingi plasttopsis 5 eurise mojito tarbimisega saareriiki.Viva el revoluzion!

Pealegi, aasia, balkani, türgi ja aafrika köögil oli niikutnii oma kogukond tänu tasuta piletitele, mille osa tegelikkuses muidugi keegi austerlastest kinnitagus, kaasa vöetud.
Peale keskkööd, kui tuhkatriinud olid lahkunud, ilmusid paljasjalgsed. Neid kohtas nii peasaalis laua ääres istumas, kui diskos varbaid lehvitamas. Julgemad marrsisid isegi sukkade väel massidele möeldud tualettruumidesse. Lahtiseletatult, tubli kolmandik naisterahvaid olid jalga ajanud kaunid, kuid kurnavad kristallkingakesed, aga kuna pidu kestis kauem, siis lihtsalt lükati suss jalast ning tants, trall ja tagaajamine sai jätkuda. 

2 comments: