Friday, November 11, 2011

Lennupiletite löks.


Ja ma jällegi läksin liimile, oleks lühikeseks sissejuhatuseks. Minu emaili kontole saadab Eesti Öhk (Estonian Air) ikka paar korda kuus teadaandeid stiilis: osta nüüd ja säästad sellega... Just nimelt, mida ma säästan? Oma närve, raha ja ajakulu küll mitte.
Näide tänasest: sain kirjakese, vali sihtkoht ja kuupäev ning soorita pileti ost, sest tänasel 11. 11. 2011. aastal teeb Öhk kohe 33% alet. 
Jaa, siit siis liimile minek algaski: toksisin röömsalt vastavaid linke, teatasin kust kuhu tahaks lennata, panin ka miskit kuupäevad nende kodulehel väljapakutavas kalendris ”lukku” ja siis nupule – otsi –  vastuseks tuli hoopis: ”ERROR, valitud lennu tingimustega ei saa allahindluskoodi kasutada. Kontrollige sihtkoti ja kuupäevasid.”  WTF ???? (inglise keelne roppus lühendatult).

Esiteks: mina ei toppinud seda müstilist koodi ”33” sinna.
Teiseks: öelnud siis kohe, et pileteid on möeldud valitud sihtkohtadesse JA Austria ei kuulu sinna hulka.
Kolmandaks: Öhk on alati köige kallim variant lendamiseks olnud siit poolt sood Eesti suunas, pealegi ümberistumine on kohustuslik ehk kolmnurklendamine nt: Viin-Kopenhaagen-Tallinn. Moto: miks tulla otse, kui ringiga saab?

Egas muud midagi, jään endiselt ”lendava kure” teenuseid kasutama, sest nemad mind ei lollita ning kui ale on välja hüütud, siis see ka toimib. Parim on selle juures ka see, et saan erinevaid lennujaamu nii kohalikke kui rahvusvaheliste vahel valida, tingimuseks ikka soodsam hind ja lennu toimumise aeg sest lendamisele teist optimaalset alternatiivi veel ei ole. Lootus jääb, et Siim teeb Brüsselis imet ning reisiliiklus raudteed pidi saab loomulikuks nähtuseks köigis Euroopa Ühenduse maades.

No comments:

Post a Comment