Sunday, August 21, 2011

Statistilistest keskmistest.

Täna tegin avastuse, et suvi tuli ikka täiel rinnal korraks siis jälle siiamaile. Seda mitte üheks päevaks, vaid lausa 2 nädalaks, mis mind ei morjenda, aga pani lihtsalt mötlema - mida muud suure soojaga ikka teed. Asi ju järgmine, et loogiliselt vöttes (tavakodaniku loogikast lähtuvalt), on augustilöpp suvega enam vähem jokk.
Ja nüüd, päike sirab taevas ilma ühegi pilveraastuta (ja seda lubatakse nii terveks nädalaks),  visates temperatuuri +30 ja üle selle, mis statistiliselt kindlasti kunagi kokkuvöttes tähendab, et august, mis siiani oli (alates juuli algusest) olnud märg ja külm (+16 ei ole norm), tuleb tänu sellele kuumuse intermezzole normipärane kuu.
Ega pole siis midagi imestada, et minu üleöue muidu nii siivsad keskealised naabrid, korraga oma täispuhutavas basseinis, olles paljad kui porgandid, pladistama kukkusid.Ja see on selline mees, kes hommikul magamistoa röduust avab alussärgis, et mitte naabreid oma palja ülakehaga ehmatada.
Statistiliselt vöttes, oli selle naabrimehe alasti nägemine eilseni pigem vördne nulli vöi miinusväärtustega. Ja lausa kaks korda välkus tema taguots :P! Mis loogiliselt ja statistiliselt vöttes on nüüd siis selle väärtuse muutunud positiivseks!

Google kaardid väidab, et minu elamisest siit Austriast kuni Audru aadressini Eestis on 1765 kilomeetrit, mille läbimiseks pakutakse 22 tundi ja 56 minutit. See on teooria, praktika näitas, et jah, on vöimalik läbida see teekond nö sunnitööviisil, ja siis kulus selleks kahel söitjal tubli 36 tundi (see sisaldas kokkuvötvalt 6h erinevaid kiirkülastusi tee äärde jäävates punktides nagu Brno, varahommikune seiklus Varssavis ja Bylastokis ning ühte a la 5 tunnist silmaloojalaskmisemomenti autos kusagil kesk Poola maanteel asuvas bensukas. Tagasiteel arvasime, et oleme targemad ja vötame asja rahulikumalt. Jah, tegime küll 2 ööbimispeatust, aga Poola oma avarustega, mis ei väljendu veel teede laiuses, olles rekadega koormatud igal vöimalikul kellaajal, andis töuke vöimalikult kiirelt siiski sellelt maalt lahkuda. Poolas on loomulikult kauneid kohti, näitkeks Krakovi linn on eelköige nendele midagi pakkuv, kes Itaaliasse pole veel jöudnud. Ja Varssavi on avastamistväärt, kellele pakub lusti nöukaaegne ehitusstiil, aga minule oli see köik juba "statistiliselt tuttav" teistest linnadest.
Üleüldse, poolakate maitse nende transiitteede äärde riputatud, kleebitud, üles pandud reklaamide alal sai märgistatud kui "julgus esineda millegi nii maitselagedaga". Nii et statistiliselt vöttes, vöimalus et ma vabatahtlikult jälle Poola lähen, on vördne  nulliga. Aga kui juba statistika naabrimehe suhtes muutuv on, siis ei saa enam midagi kindlat väita :).


No comments:

Post a Comment