Sunday, January 9, 2011

2 B ehk 2 P

Tänase päeva kokkuvöte leidis lahenduse selles numbri ja tähe kombinatsioonis: 2 B/2P.

Inglismannide keeles on ju "tuu bii" (olla vöi mitte olla) kuulsaks saanud Shakespeare kaudu.
Saksa keeles leidsin tänasel muidu nii tasasel ja targu murdmasuusarajal, et vaid pidurdamisest (bremsen) ja palvetamisest (beten)on miskit tolku: nii jäine ja seetöttu eriti salakaval oli see Ziegelwiese rada Vöcklabruki linna külje all. Ja seda oli tervelt 5+ X kilomeetrit, sest töelise eestlasena ma ju kohe esimese raskuse ilmnemisel alla ei andnud!
 Ei jäänud muud üle kui tuligi appi vötta oma algteadmised kevadisest mäesuusatamise algkursusest.
Aitäh (palve :) veelkord kursavennale, kes mind kaasavedas Heiligenblut nimelisse körgmäestikku ja suusaöpetaja Hansjörgile, kes mind suuskadele surus, nippe jagas ja uskus minusse löpmatult.
Vaid taoline kombinatsioon päästis hullmast ehk täna jälle veel ilma kipsita sain hakkama.
 
Lühidalt, kui silmale näival tasasel aasal libised (loe: kiirus suureneb sinu tegematusest olenemata iga millisekundiga ja ees on järsk laskumine), aga suusad on kui perpetum mobile, siis kogu energia läheb töesti vaid pidurdamisele ja ajusoppidest hakkab tihedamini esile kerkima esiteks vandesönu ja mida lähemal laskmine (ja sa näed et löppu ei olegi näha) siis pagan nagu ma olen, kippusin vägisi köikvöimalikke körgemaid jöude endale abisse mentaalselt haarama. 

Lumi, ma ütlen veelkord, va sulalumi, mis öösel on külma saanud, vaat see on see kurjajuur!

Muidugi, sellisel aasal on parim mäesuusatamist harjutada, sest ega see midagi muud olegi  kui üks löpmatu pidurdamine erinevaid "poose" sisse vöttes :) Ainus mida siis peljata ei tasuks, on kiirus ja körgus. Pidurdamise "unustamisel" ei aita slaalomis ka enam palvetamine...



Teretulemast suusatamise telgitagustesse!

1 comment: