Thursday, February 23, 2012

Naised saunas rääkisid.

Vabariigi sünnipäeva ja üldse igasuguseid tähtpäevi ikka vanade eestlaste kombe kohaselt on kaunis puhta ihuga pidada. Nii sai siis pühaba ettevöetud üle pika aja saunamaailma külastamine.
Nujah, niisama sauna siin ei saa (omal pole) ning sellisest saunast nagu Eestis, vöin vaid unistada. Seega, saunamaailm on kommertsettevöte, kus basseine ja muid ninnunännu värki nagu muda. Saunasid ise juba 5 kuni 10. Need jagunevad väljas olevateks hüttideks, kus erinevad temperatuurid ja kui kord ette näeb vee lajatamist kividele, siis  leiliviskamiseks eraldi personal ning siseruumides olevad ruutmeetrised kambrikesed. Mul muud häda olegi, valisin sellise pool inimtühja lava ning jäin suurest pimedusest ja önnetundest omaette logeledes mediteerima. Ja siis see juhtus: kaks kahekümndendates eluaastates noorsanti ilmusid sauna. Ega muud olegi, kui vaid nende suukesed ka sekunidks kinni seisnud oleks!
Pagan, küll ikka kannatab kohalik rahvas raske mölapidamatuse vormi käes. Minu önneks, hakkas noorsantidel vist soe ja nad lahkusid. Ma mötlesin ka puumajaks kutsutavat sauna kaeda. Selle eripära oli, et siin saunanaine (palgaline leiliviskaja) teatas, et nüüd algab metsameditatsioon (cdlt lastakse jutujest, mis mulle vaid närvidele käis) ja selle aja jooksul (15 min) peaks saunalised oma suukese koomal hoidma!
Saate aru: see on ainus kord, kui juhitakse tähelepanu sellele, et austerlased ei lobiseks möttetult!
jah, saunalised töesti hoidsid oma suumulgud koos, aga cd lobises omaette ja rahust oli asi kaugel. Kuid peale välibasseinis mulistamist sai eesmärgipäraselt ihu puhtaks, mis oligi ettevötmise eesmärk. :)

No comments:

Post a Comment